Întreținerea lentilei laserului CO2

Pentru acele lasere cu ieșire generală, din cauza procesului de fabricație sau a poluării mediului, aproape toate lentilele absorb o parte mai mare dintr-un anumit spectru de lumină.laserlungimea de undă și, prin urmare, scurtează durata de viață a lentilei. Deteriorarea lentilei va afecta utilizarea sau chiar va opri aparatul.

Creșterea absorbției pentru lungimea de undă va cauza o încălzire neuniformă și o modificare a indicelui de refracție odată cu temperatura; cândlaserlungimea de undă pătrunde sau se reflectă printr-o lentilă cu absorbție ridicată, distribuția inegală alaserPuterea va crește temperatura centrului lentilei și va scădea temperatura marginii. Acest fenomen se numește efect de lentilă.

Efectul de lentilă termică cauzat de absorbția ridicată a lentilei din cauza poluării va genera numeroase probleme. Cum ar fi stresul termic ireversibil al substratului lentilei, pierderea de putere în timp ce fasciculul de lumină pătrunde în lentilă, deplasarea parțială a poziției punctului de focalizare, deteriorarea prematură a stratului de acoperire și multe alte motive care pot deteriora lentila. În cazul lentilelor expuse la aer, dacă nu se respectă cerințele sau precauțiile în timpul întreținerii, aceasta va cauza poluare nouă sau chiar zgârieturi. Din anii de experiență, trebuie să ținem cont de faptul că: curățenia este cel mai important lucru pentru orice tip de lentilă optică. Ar trebui să avem obiceiul de a curăța lentila cu atenție pentru a reduce sau evita poluarea cauzată de oameni, cum ar fi amprentele sau salivul. Ca regulă generală, atunci când operăm sistemul optic cu mâinile, ar trebui să purtăm mănuși de protecție pentru degete sau mănuși medicale. În timpul procesului de curățare, ar trebui să folosim doar materialele specificate, cum ar fi hârtie oglindă optică, bețișoare de bumbac sau etanol de grad reactiv. Putem scurta durata de viață a lentilei sau chiar deteriora permanent lentila dacă luăm măsuri rapide în timpul curățării, dezasamblarii și instalării. Așadar, ar trebui să protejăm lentila de poluare, cum ar fi protecția împotriva umidității și așa mai departe.

După confirmarea poluării, trebuie să spălăm lentila cu soluție Aurilave până când nu mai există particule la suprafață. Nu suflați cu gura. Deoarece aerul din gură conține ulei, apă și alți poluanți, care vor polua și mai mult lentila. Dacă există încă particule la suprafață după spălarea cu Aurilave, trebuie să folosim un bețișor de bumbac special îmbibat cu acetonă sau etanol de laborator pentru a spăla suprafața. Poluarea lentilei laserului va cauza erori grave la ieșirea laserului, chiar și la sistemul de achiziție a datelor. Dacă putem menține lentila curată frecvent, acest lucru va crește durata de viață a laserului.

Produse similare

Lasă mesajul tău:

WhatsApp +8615871714482